LOGO

LOGO

divendres, 15 d’abril del 2016

Isabel Ambrosio i Anna Casas: "L'escola es una gran família, forma part de la nostra vida"

Un grup de reporters ha realitzat una entrevista a dues de les professores que porten més temps  a l'escola: Isabel Ambrosio i Anna Casas. Ambdues professores, fa aproximadament 40 anys que exerceixen la docència al centre:

Com ha evolucionat l'escola des que hi treballeu?
L'escola ha augmentat moltíssim al llarg d'aquests 125 anys, tant en àmbit de direcció com en professorat i alumnat. Malgrat això, la Sagrada Família no ha perdut en cap moment la seva essència. Al principi, tots els cursos eren d'una sola línia. Per classe solien haver-hi unes 20 persones, però amb el temps el nombre va anar creixent fins arribar als 35-40 alumnes per aula. En aquella època, el centre era només de nenes; els nens només podien assistir-hi fins a la primera comunió, però amb el temps, es van admetre nens esdevenint una escola mixta. En els inicis d'aquesta nova etapa, només hi havia tres nens.

Com ha canviat la manera de treballar?
Al llarg d'aquests 40 anys, l'escola ha mantingut la seva manera de fer, tot i que s'ha hagut d'anar adaptant als canvis de la societat. Abans érem una mica més tradicionals, però amb els anys ens hem anat obrint a tot mena d'innovacions sense perdre les coses bones del passat. Però l'essència de l'escola s'ha mantingut igual des del primer moment.

Quines diferències hi ha entre la festa dels 100 anys amb aquesta?
Aquesta festa ha rebut l'ajuda dels alumnes. És una festa més familiar que institucional. La festa del centenari, va ser organitzada pels professors i va anar més dedicada als exalumnes, institucions i professorat. En el cas del 125è aniversari, ha col·laborat l'escola sencera.

Com descriuríeu, amb una frase, l'escola?
L'escola és com una gran família, com una prolongació de la nostra família. Forma part de la nostra vida.



Moltíssimes gràcies Isabel i Anna per la vostra atenció!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada